Palsternakka 1 kg

2,50 2,50

Varasto loppu

Tuotekuvaus

Maukasta palsternakkaa Valkosen multaporkkanalta. Pussin koko 1 kg.

Moni tuntee palsternakan liemijuureksena ja yhdistettynä muihin juureksiin.

Upean arominsa takia palsternakkaa kannattaa maistella oman itsenään. Palsternakan maun salaisuus ovat eteeriset öljyt ja korkea sokeripitoisuus. Ominaismaku tulee parhaiten esiin, kun palsternakan kypsentää uunissa. Palsternakan voi paitsi paahtaa uunissa, myös keittää tai höyryttää juuri ja juuri kypsäksi.

Palsternakka sopii kaikkeen mihin porkkanakin. Se kypsyy hieman nopeammin kuin porkkana. Palsternakka antaa täyteläistä, makean pyöreää, aromaattisen mausteista makua erilaisiin vokkiruokiin, patoihin, keittoihin, kasvispihveihin ja suolaisiin piirakoihin, myös makeisiin kakkuihin.

Palsternakan makua täydentävät miedot yrtit, kuten persilja ja vesikrassi, mutta myös vahvoista yrteistä timjami sopii. Varsinaisista mausteista palsternakalle kannattaa kokeilla currya, hiven muskottia, neilikkaa tai anista. Herneet ja peruna liittoutuvat palsternakan kanssa loistavasti.

Varsinkin kylmänä kautena palsternakka maistuu soseutettuna. Palsternakkasose on hyvä lisäke sellaisenaan tai sekoitettuna perunasoseeseen. Kasvis- tai kanalientä lisäämällä palsternakkasoseesta saa hienoaromisen keiton.

Helppo tapa on paahtaa neljään osaan pitkittäin leikatut palsternakat uunissa. Pyöräytä lohkot ensin öljytilkassa ja mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Paahda 200-asteissa uunissa 20 minuuttia.

Uunissa palsternakat voi myös kuorruttaa eli gratinoida. Sienimuhennoksesta palsternakka saa mehevän ja hyvän päällysteen.

Jos paistat palsternakkalohkot pannulla, esikiehauta ne ensin tai kypsennä hetken aikaa höyrykattilassa. Paahdetut tai paistetut palsternakkalohkot maistuvat lämpimissä salaateissa ja kasvis-, liha-, kana- tai kalaruokien lämpiminä lisäkkeinä.

Perunasalaattiin pieni määrä napakankypsää palsternakkaa antaa hienon makuvivahteen.

Palsternakkaa voi nauttia myös raakaraasteena salaateissa ja alkuruoissa. Raaste kannattaa kuitenkin hyvin marinoida öljy-viinietikkamarinadissa tai hapokkaan makeassa hedelmäliemessä, joka pehmentää raa’an palsternakan makua ja rakennetta.

Erityisherkku rapeina lastuina-palsternakat voi leikata ohuiksi viipaleiksi ja kuivattaa uunissa rapeiksi herkkupaloiksi.

Palsternakka sisältää monia kivennäisaineita, erityisesti kaliumia. Kaliumilla on merkitystä mm. verenpaineen säätelyssä ja lihasten toiminnassa. Kaliumin riittävä saanti korostuu henkilöillä, jotka käyttävät pitkäaikaisesti nesteenpoistolääkkeitä. Palsternakka sisältää C- ja E-vitamiineja sekä B-ryhmän vitamiineja enemmän kuin porkkana, erityisesti folaattia. Kuitua palsternakassa on hyvin. Energiaa ja hiilihydraatteja palsternakassa on puolta vähemmän kuin perunassa.

Nouda lähitilan tuotteet muna-autosta

Kuljetamme Paunolan tilan kananmunia sekä muita lähitilojen tuotteita ympäri Suomea muna-autollamme.

Voit tutustua liikkuvan myyntipisteemme reitteihin täältä.

Psst! Varaamalla tuotteet etukäteen verkosta, varmistat tuotteiden saatavuuden myyntireiteillä.

Ostoskori

Ostoskori on tyhjä
Yhteensä
0,00
Tilaa lisää tuotteita
Tilaa tuotteet