Tuotekuvaus
Uuden sadon keltajuuret 1 kg pussissa Mimmi Valkosen
Keltajuuri sisältää vain keltaista väriainetta, betaksantiinia. Keltajuurta käytetään aivan samaan tapaan kuin punajuurta, mutta ideana on se, että ruokaan saadaan syvänkeltainen, jopa oranssi väri. Väri säilyy ja voimistuu kypsennyksen aikana.
Keltajuuren maku on selvästi makeampi ja hieman miedompi kuin perinteisen punajuuren.
Keltajuuret voi kypsentää uunissa uuniperunoiden tapaan kokonaisina. Ne voi myös paahtaa uunissa lohkoina joko yksin tai muiden juuresten kanssa. Uunipaahdetut keltajuuret maistuvat herkullisilta sellaisinaan voin tai vinegretin kanssa tarjottuina.
Keittäen kypsennetyt keltajuuret voi soseuttaa. Ne voi myös gratinoida joko kokonaisina tai lohkoina esimerkiksi sieni- tai juustokastikkeella. Suikaleina tai raasteena ne maistuvat hyvän kastikkeen kanssa salaattina.
Uunissa paahdettu keltajuuri sopii vaikka osaksi salaattia. Katso Rouva Kasviksen Syyssalaattiohje.
Nouda lähitilan tuotteet muna-autosta
Kuljetamme Paunolan tilan kananmunia sekä muita lähitilojen tuotteita ympäri suomea muna-autollamme.
Voit tutustua liikkuvan myyntipisteemme reitteihin täältä.
Psst! Varaamalla tuotteet etukäteen verkosta, varmistat tuotteiden saatavuuden myyntireiteillä.