Sitruunapiirakka pääsiäiseen

Ihan paras Pääsiäispiirakka! 💛

Samalla kirpsakka ja makea, parempaa saa hakea!

Sitruuna-marenkipiiras

Pohja

2,5 dl vehnäjauhoja

1 rkl sokeria

100 g pehmeää voita

2 rkl vettä

Sekoita jauhot, sokeri ja pehmeä voi käsin muruksi. Lisää vesi. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille ,ja laita jääkaappiin odottamaan uunin läpiämistä. Laita piirakka uuniin 200 asteeseen noin vartiksi.

Täyte

5 dl maitoa

3/4 dl perunajauhoja

2 dl sokeria

4 Paunolan tilan vapaan kanan munien keltuaista

1 sitruunan mehu ja kuoriraaste

2 tl vanilliinisokeria

Maito, perunajauho, sokeri ja keltuaiset laitetaan kattilaan. Kuumenna sekoittaen, kunnes pulpahtaa ja sakenee. Nosta heti levyltä ja lisää sitruunan mehu ja kuoriraaste sekä vanilliinisokeri. Anna kiisselin jäähtyä marengin teon ajan.

Marenki

4 paunolan tilan vapaan kanan munien valkuaista

reilu 1 dl sokeria

Vaahdota valkuaiset napakaksi vaahdoksi. Lisää sokeria pienissä erissä koko ajan vatkaten, kunnes kaikki sokeri on käytetty ja marenki on kiiltävää.

Kaada täyte pohjan päälle ja levitä tai pursota marenki pinnalle. Laita kuuman uunin ylätasolle nappaamaan väriä pintaan. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.

Jätä kommentti

Ostoskori

Ostoskori on tyhjä
Yhteensä
0,00
Tilaa lisää tuotteita
Tilaa tuotteet