Tuotekuvaus
Ruisleipä juureen leivottu Paunolan tilan muna-autosta. Sen perusta on puutiinussa muhiva taikinajuuri. Ruisleipä leivotaan täysin ilman hiivaa ja perinteisesti käsin. Siksi leipä on muodoltaa joka kerta hieman erilainen. Muoto vaihtelee ,mutta maku säilyy! Ainesosat: Ruisjauho, ruisrouhe, vesi, suola . Valmistaja Haapasen Leipurinpuoti Ay Otavasta. Saatavissa ensisijaisesti lauantaina ja perjantain jakelureiteillä.
Leipää on leivottu juureen jo vuosituhansien ajan. Erilaisia juurileipiä tehdään jokaisessa kulttuurissa, jossa syödään leipää. Juuren tekeminen oli aikoinaan ainoa tapa saada taikina kohoamaan ennen teollisen hiivan keksimistä. Juuren avulla hallittiin myös jauhojen vaihtelevaa laatua.
Suomalaiset rakastavat rukiista hapanjuurileipää. Ruisleipä valittiin Suomen kansallisruoaksi vuonna 2017 järjestetyssä suuressa kansallisruokaäänestyksessä.
Taikinajuuren avulla ruisleipään saadaan herkullinen, hapan maku. Juuren avulla leipätaikina kohoaa, sisus kypsyy paistaessa ja leivästä tulee pehmeä. Ilman taikinajuurta leivotun täysjyväruisleivän sisus jää raa’aksi. Taikinajuuren käyttö myös pidentää leivän mikrobiologista säilyvyyttä. Teolliseen hiivaan leivottu leipä säilyy huonommin kuin juureen leivottu.
Nouda lähitilan tuotteet muna-autosta
Kuljetamme Paunolan tilan kananmunia sekä muita lähitilojen tuotteita ympäri suomea muna-autollamme.
Voit tutustua liikkuvan myyntipisteemme reitteihin täältä.
Psst! Varaamalla tuotteet etukäteen verkosta, varmistat tuotteiden saatavuuden myyntireiteillä.