Tuotekuvaus
Kaurahelmi, Rapion myllyltä on kotimaisesta kaurasta valmistettu.
- eteläsavolaisesta kaurasta valmistettu, sisältää kauraleseen
- käytetään kaurarieskaan, kaurapannariin, uunipuuron, haudutettuun puuroon
- porkkanalaatikkoon , esikypsennys noin 10-15 min.
- lisäkkeenä, kypsennys 20-25 min.
- soveltuu myös leivontaan: leivissä ja sämpylöissä liotettuna tai esikeitettynä
- salaateissa keitettynä
KAURARIESKA
Kaurarieska on helppo ja hyvä tarjottaja suolaisena munavoin kera tai
vaihtoehtoisesti makeana pannarin tyyliin
- 7 dl vettä
- 2½ dl Kaurahelmiä
- 1½ tl suolaa
- ½ l maitoa
- 2 Paunolan tilan kananmunaa
- 2 rkl öljyä
- 3 dl vehnäjauhoja
Keitä kaurahelmiä vedessä n. 20-30 min. Lisää muut aineet. Kaada seos leivinpaperin päälle uuninpellille ja paista 225C noin 20-25 min. Tarjoa munavoin kanssa. Kokeile myös hillon tai marjasurvoksen kanssa
Rapion Myllyn myllärit ovat jauhaneet suomalaista viljaa jo yli 200 vuoden ajan. Mylly seisoo kosken partaalla, Rapionjoen varrella. Koski antaa suuren osan jauhatukseen tarvittavasta energiasta. Luonto on Rapion väelle korvaamattoman tärkeä arvo ja jokapäiväinen ilo. Myllyn tuotteet syntyvät puhtaan luonnon keskellä, puhtaista raaka-aineista. Rapion vilja on lähiruokaa: kaurasta, rukiista, ohrasta ja vehnästä suurin osa hankitaan lähiseudulta eteläsavolaisilta viljelijöiltä. Luonnolle ystävällisiä valintoja tehdään myös käyttämällä järkeviä kuljetuksia ja kierrätettyjä pakkausmateriaaleja. Rapion tuotteet eivät kuitenkaan olisi niin ainutlaatuisia ilman yhtä tärkeää ainesosaa, jonka myllyn isäntäväki muistaa lisätä jokaiseen tuotteeseen.
Nouda lähitilan tuotteet muna-autosta
Kuljetamme Paunolan tilan kananmunia sekä muita lähitilojen tuotteita ympäri Suomea muna-autollamme.
Voit tutustua liikkuvan myyntipisteemme reitteihin täältä.
Psst! Varaamalla tuotteet etukäteen verkosta, varmistat tuotteiden saatavuuden myyntireiteillä.