Kaurahiutale Rapion tuotteelta on valmistettu täysjyväkaurasta.
100 g voita tai margariinia
3 dl kaurahiutaleita
1 dl sokeria
2 rkl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 muna
Sulata ja jäähdytä rasva. Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää jäähtyneeseen rasvaan. Sekoita ja lisää muna. Sekoita varovasti. Nostele teelusikalla leivinpaperin päälle pellille nokareita. Jätä suurehkot välit sillä lastut leviävät runsaasti. Paista 175 asteessa 8-10 min.
Anna jäähtyä pellillä.
Rapion Myllyn myllärit ovat jauhaneet suomalaista viljaa jo yli 200 vuoden ajan. Mylly seisoo kosken partaalla, Rapionjoen varrella. Koski antaa suuren osan jauhatukseen tarvittavasta energiasta. Luonto on Rapion väelle korvaamattoman tärkeä arvo ja jokapäiväinen ilo. Myllyn tuotteet syntyvät puhtaan luonnon keskellä, puhtaista raaka-aineista. Rapion vilja on lähiruokaa: kaurasta, rukiista, ohrasta ja vehnästä suurin osa hankitaan lähiseudulta eteläsavolaisilta viljelijöiltä. Luonnolle ystävällisiä valintoja tehdään myös käyttämällä järkeviä kuljetuksia ja kierrätettyjä pakkausmateriaaleja. Rapion tuotteet eivät kuitenkaan olisi niin ainutlaatuisia ilman yhtä tärkeää ainesosaa, jonka myllyn isäntäväki muistaa lisätä jokaiseen tuotteeseen.