Lanttulaatikko Ritvan tapaan

Muistelin, kun viime vuonna teimme äitini kanssa hänen reseptillään tosi pehmeää lanttulaatikkoa Mimmin lantuista. Suosittelen kokeilemaan Ritvan lanttulaatikkoa

1 kg lanttua Mimmin lanttuja

0,5 l vettä

1rkl suolaa

1 dl korppujauhoa

2 dl kermamaitoa

1 Paunolan tilan vapaan kanan muna

2-3 rkl siirappia

0,5 tl inkivääriä tai kanelia

¼ tl muskottipähkinää

0,5 tl valkopippuria

voita

korppujauhoa

Kuori ja paloittele lantut. Keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Ota keitinvesi talteen. Soseuta lantut. Lisää joukkoon kermamaidossa turvonnet korppujauhot, muna ja mausteet, sekä lanttujen keitinlientä niin että survoksesta tulee tasaisen pehmeää. Kaada seos voideltuun vuokaan. Ripottele pinnalle korppujauhoa ja muutama voinokare. Kypsennä uunissa 175 C 1-1,5 tuntia.

Jätä kommentti

Ostoskori

Ostoskori on tyhjä
Yhteensä
0,00
Tilaa lisää tuotteita
Tilaa tuotteet