Muistelin , kun viime vuonna teimme äitini kanssa hänen reseptillään tosi pehmeää lanttulaatikkoa Mimmin lantuista. Suosittelen kokeilemaan Ritvan lanttulaatikkoa
1 kg lanttua Mimmin lanttuja
0,5 l vettä
1rkl suolaa
1 dl korppujauhoa
2 dl kermamaitoa
1 Paunolan tilan vapaan kanan muna
2-3 rkl siirappia
0,5 tl inkivääriä tai kanelia
¼ tl muskottipähkinää
0,5 tl valkopippuria
voita
korppujauhoa
Kuori ja paloittele lantut. Keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Ota keitinvesi talteen. Soseuta lantut. Lisää joukkoon kermamaidossa turvonnet korppujauhot, muna ja mausteet, sekä lanttujen keitinlientä niin että survoksesta tulee tasaisen pehmeää. Kaada seos voideltuun vuokaan. Ripottele pinnalle korppujauhoa ja muutama voinokare. Kypsennä uunissa 175 C 1-1,5 tuntia.