Kaijan kahvikakku

Kaija teki kuohkean , jouluisen kahvikakun Paunolan tilan munista (kuvassa) . Kakku on mukavan kostea ja siitä saa muunneltua sopivan tilanteeseen vaihtelemalla mausteita

Jouluinen kahvikakku

4 kpl Paunolan tilan munia

3 dl sokeria

5,2 dl vehnäjauhoja

1,5 tl leivinjauhetta

2 dl kermaa,maitoa tai vettä

150 g rasvaa (voita tai margariinia)

2 tl piparkakkumaustetta

Ohjeet

1. Laita uuni lämpeämään 180 asteeseen ja voitele ja jauhota kakkuvuoka korppujauhoilla

2. Kiehauta maito/vesi ja rasva samassa kattilassa. Anna jäähtyä.

3. Vaahdota munat ja sokeri.

4. Sekoita keskenään vehnäjauhot ja leivinjauhe sekä mauste esim. vaniljasokeri.

5. Lisää sekottaen vaahdotettuun muna-sokeri seokseen vehnäjauhot, mauste ja leivinjauhe seos sekä maito/vesi-rasva seos

6. Kaada taikina kakkuvuokaan ja laita 180 C asteiseen uuniin keskitasolle paistumaan noin 45:ksi minuutiksi.Eri uuneissa voi paistolämpötila hieman vaihdella ja samoin paistoaika.

7. Tarkista hammastikulla kakun kypsyys ja kumoa valmis kakku tarjoiluvadille. Voit koristella pinnan ripottamalla jauhosiivilän avulla tomusokeria kakun päälle.Kakkua voi muunnella eri maustamistavoin. Tässä muutamia maustamisvinkkejä, joita voit vaihdella: 2 tl vaniljasokeria, 2 tl kardemummaa, 1 rkl kaakaojauhetta, 1 dl suklaarouhetta, raasta yhden sitruunan tai appelsiinin kuori, 0,5 dl porkkanaraastetta, 0,5 dl mantelirouhetta, kuivattuja marjoja tai 1 kpl muusattua banaania. Voit käyttää nesteenä kahvia, jolloin kakusta tulee kahvin makuinen.Tarvittaessa voi laittaa leivinpaperia kakun suojaksi kun se on ollut uunissa n. 30 min.

8. Kumoa paistettu kakku lautaselle.

Jätä kommentti

Ostoskori

Ostoskori on tyhjä
Yhteensä
0,00
Tilaa lisää tuotteita
Tilaa tuotteet