Kananmunista tehty puuro

2 Paunolan tilan kananmunaa

1 tl rypsiöljyä

0,5 dl mukakermaa (ohje alempana)

roima ripaus kanelia

pieni ripaus steviaa

1. Tee ensiksi mukakerma kananmunista tehty puuroon.

2. Mittaa sitten öljy pieneen kattilaan ja laita kattila liedelle kuumenemaan. Sekoita munat, mukakerma, stevia ja kaneli yhteen pienessä kulhossa. Kun öljy kattilassa on kuumaa, pienennä lämpö minimiin ja kaada muna-kermaseos kattilaan.

3. Kypsytä seosta muutama minuutti koko ajan kattilan pohjaa ja reunoja myöten vispilällä sekoittaen. Kun seos alkaa hyytyä ota kattila liedeltä.

4. Tarkista maku ja nauti kananmunista tehty puuro lämpimänä.

Mukakerma

(2 dl valmista mukakermaa)

40 g vaaleita, kuorettomia pähkinöitä tai cashewpähkinöitä tai mantelia

2 dl vettä

1. Mittaa pähkinät tehosekoittimeen ja laita se pyörimään pienehkölle teholle. Muista kansi! Anna pähkinöiden rouhiintua jauhoksi.

2. Lisää pähkinäjauhoon vesi. Sulje kansi ja käännä teho isommalle. Anna seoksen pyöriä minuutin ajan silkkisen lopputuloksen aikaansaamiseksi.

Mukakerma säilyy jääkaapissa muutaman päivän.

Reseptit: Eeva-Maria Lisko, Keveämmät kattilat – ketona aikuisille ja tavallisena lapsille samalla kokkauksella (Readme.fi 2021)

Jätä kommentti

Ostoskori

Ostoskori on tyhjä
Yhteensä
0,00
Tilaa lisää tuotteita
Tilaa tuotteet