Perunamunakas-Espanjan suosituin ruoka

Tämä munakas ei suotta ole suosituin. On maukas ja helppo tehdä. Tarvitset siihen

3 raakaa perunaa, 1 sipuli, 1-2 valkosipulin kynttä,5 kananmunaa, 1 dl vettä ja ripaus suolaa ja mustapippuria

1. Kuori potut. Leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Hienonna sipulit.

2. Sulata voi pannulla. Paista perunoita miedolla lämmöllä lastalla käännellen n. 15 min tai kunnes perunat ovat pehmeitä. (Tarkista kypsyys.) Perunoita ei ruskisteta. Lisää hienonnettu sipuli ja valkosipuli. Paista pehmeiksi ,mutta älä ruskista sipuleita. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

3. Lisää öljytylle pannulle kevyesti vatkattu muna-vesiseos.

4. Kypsennä keskilämmöllä. Vedä massaa puuhaarukalla varovasti pannun reunoilta keskelle, jotta munakas kypsyy tasaisesti.

5. Peitä kannella. Paista miedolla lämmöllä, kunnes munakasseos on hyytynyt. Valmis munakas on kiinteä, mutta pehmeän mehukas ja pinnalta kiiltävä.

Jätä kommentti

Ostoskori

Ostoskori on tyhjä
Yhteensä
0,00
Tilaa lisää tuotteita
Tilaa tuotteet